Loading...

MetabolismeSensor van MetaSenze

Olderwood is bezig met een MetabolismeSensor voor Metasenze. De non-invasieve Sensor detecteert als spieren overgaan van suikerverbranding op vetverbranding. Dit helpt de sporter optimaal te presteren of bij afvallen. Bij diabetici kan de sensor detecteren of er spraken is van een degeneratie van spier- of orgaancellen waardoor er ernstige verwondingen kunnen ontstaan zoals we die kennen bij deze ziekte. Olderwood ondersteund Metasenze bij het verwerven van financiering, strategische beslissingen en het vermarkten van het product. Voor de komende fase zijn we opzoek naar financiers zodat het product klaar gemaakt kan worden voor testdoeleinde en demonstraties aan optionele afnemers. Mocht je nog vragen hebben hebben neem dan gerust contact met mij op.

Op dit moment bevindt de sensor zich nog in een “lab fase”, dat wil zeggen dat de techniek werkt maar nog niet is getest op personen in een dagelijkse situatie. In het laboratorium worden proeven gedaan met betrekking tot de nauwkeurigheid. Wat de sensor effectief doet is “ruiken” of er aceton uit de huid komt. Er is gebleken dat de mens aceton (en andere ketonen) aanmaakt op het moment dat de cellen van spieren en organen overgaan op vet verbranding. Aceton komt gemakkelijk door via de huid naar buiten en kan met de sensor worden gedetecteerd, nu al met een nauwkeurigheid van 1ppm.

Een literair onderzoek van het Roessingh Research and Developement door Jasper Reenalda van december 2015 toont aan dat er een relatie bestaat tussen de uitstoot van aceton door de huid en verbranding van vet. Deze constatering kan helpen om bij sporters, diabetici en mensen die willen afvallen bij het realiseren van hun doel.

“Het vaststellen van de intensiteit van de inspanning, om zodoende inzicht te verkrijgen in de absolute en relatieve bijdrage van de verschillende substraten, wordt gezien als de heilige graal in de inspanningsfysiologie.”

We gaan ons in eerste instantie concentreren op de sport-toepassing en hebben al contact gezocht met verschillende producenten van sport-hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld sporthorloges. Voor deze producten zou de sensor een zeer waardevolle toevoeging zijn in hun assortiment. De volgende fase van het ontwikkelproces richt zich op het geven van demonstraties aan deze potentiële klanten. Daarvoor gaan we de sensor klaarmaken op te kunnen testen op proefpersonen om te kunnen bewijzen dat de toepassing werkt in de praktijk met de juiste resultaten. De sensor moet daarvoor naar een volgend level met de juiste interface en “durability”.

In tweede instantie willen we de sensor klaarmaken voor de gezondheidsmarkt, voor het meten van relevante gegevens voor diabetici, om celdegradatie te voorkomen, welke de bekende wonden veroorzaken bij deze ziekte. De sensor kan dan preventief worden ingezet zonder invasief te worden aangebracht bij de patiënt. Het voordeel is dat de wonden op een comfortabele manier kunnen worden tegengegaan om erger te voorkomen. Het meten van het glucosepijl is niet geschikt om celdegradatie te meten en kan daarom niet altijd voorkomen dat er wonden ontstaan.

We zien er naar uit om deze toepassing te lanceren maar hebben nog een paar stappen te nemen in het gehele ontwikkelproces. Olderwood ondersteund daarin bij het nemen van de juiste beslissingen op het juiste tijdstip.

Comments(0)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.